Wat was de eerste online datingsite?

Gary Kremen richtte Match.com op als een van de vele online advertentiebedrijven die hij van plan was te ontwikkelen

 

Lang voordat er Tinder, Bumble, MeetMe, Hinge en Grindr waren, was er Match.com.

 

Het bedrijf, dat zichzelf beschouwt als de pionier van de online dating-industrie, wordt gecrediteerd met het creëren van de eerste online dating-website in 1995, zodat singles “vaker een speciaal iemand zullen vinden”. senioren datingsites is groot.

 

Het idee voor het revolutionaire platform kwam naar de ondernemer Gary Kremen terwijl hij onder de douche stond, volgens een Wired-interview uit 1995.

 

https://www.youtube.com/embed/n-we6TVdis4

 

‘Ik dacht dat het heel interessant zou zijn om internet te gebruiken voor relaties en het goed te doen’, zei hij tegen de outlet.

 

OP ZOEK NAAR LIEFDE OP ALLE VERKEERDE PLAATSEN? PROBEER JE TELEFOON

 

Na zijn afstuderen aan de Stanford Graduate School of Business in 1989, begon Kremen aan een andere onderneming en lanceerde volgens Business Insider twee afzonderlijke softwarebedrijven. Zijn persoonlijke zoektocht naar een vrouw hielp hem echter een nog groter idee te ontwikkelen.

 

Kremen had destijds $ 3 per minuut betaald aan 900-datingservices, meldde de outlet. Maar tegen 1993 werd zijn visie voor een online persoonlijke database werkelijkheid toen hij Electric Classify Inc. oprichtte, meldde het verkooppunt. Destijds positioneerde hij Match als een van de vele advertentiesites die hij zou lanceren. 50 plus match is bekend.

 

In 1994 was hij volgens Business Insider eigenaar van het domein van Match.com. De website ging in april 1995 live en is sindsdien uitgebreid naar 24 landen en gebieden, aldus het bedrijf. Het host ook websites in 15 verschillende talen.

 

‘In de loop der jaren hebben we steeds meer geleerd over wat mensen willen – en de tools die ze nodig hebben om de loterij uit liefde te helpen halen’, aldus het bedrijf.

 

TINDER OWNER MATCH GROUP BREAKING MET BARRY DILLER’S IAC

 

De structuur van de website en app is door de jaren heen door concurrenten nagebootst.

 

Het bedrijf geeft ‘singles de mogelijkheid om zich uit te drukken’ door secties en foto’s te schrijven. De persoon kan ook voorkeuren op zijn profiel selecteren voor zijn ideale partner.

 

Abonnees kunnen vervolgens chatten met hun matches waardoor het bedrijf een “anoniem” e-mailnetwerk belt. De namen en contactgegevens van leden zijn vertrouwelijk totdat de abonnees besluiten het te delen.

 

Het bedrijf merkte echter op dat het bedrijf “verschillende benaderingen en kenmerken biedt die uniek zijn voor verschillende culturen”.

 

Match, de website die veranderde in een ‘mobiele matchmaker’, stond op de achtste plaats als de meest gedownloade app in 2019 in de Verenigde Staten, met meer dan 2,3 miljoen downloads, volgens mobiel onderzoeksbureau Sensor Tower.

 

In 1997 werd Match voor $ 7 miljoen verkocht aan Cendant, een consumentenservicebedrijf in Connecticut. In 1999 nam IAC Match over, volgens de Wall Street Journal.

 

Match Group, dat verschillende online datingplatforms bezit en exploiteert, waaronder Tinder, Match, PlentyOfFish, Meetic, OkCupid, OurTime, Pairs en Hinge, werd in 2015 openbaar.

 

Volgens Barrons had IAC vanaf december 2019 meer dan 80 procent van de aandelen in Match.

 

Het media- en internetbedrijf kondigde echter aan dat het dezelfde maand plannen aankondigde om zijn Match Group-eenheid volledig te scheiden, waardoor IAC-aandeelhouders na de scheiding direct eigenaar zouden worden van Match Group. Aandeelhouders zouden ook een extra contant bedrag van $ 3 per aandeel ontvangen.

 

About the author